7 redenen waarom een makelaar op een moeder lijkt

[null,null,"

7 redenen waarom een makelaar op een moeder lijkt!

moederdag

Makelaar en moeder

13 mei 2018 Blog

De vergelijking is misschien wat ver gezocht, maar na het lezen van onderstaande punten zal je merken dat er toch wel overeenkomsten zijn tussen een makelaar en een moeder.


1. Wij laten jou je kamer opruimen

Wanneer je je woning verkoopt, is de eerste indruk heel belangrijk. Wees dan ook niet verbaasd wanneer wij je, al dan niet subtiel, aanraden nog even op te ruimen voordat er potentiële kopers voor een bezichtiging komen Doe de afwas, ruim je kleren op en even stofzuigen kan wonderen doen. Zei je moeder dat ook niet? Jeugdsentiment?

2. Wij maken ons ongerust als jij niet opneemt

Weet je nog dat als jij vroeger op stap ging, je op een bepaalde tijd thuis moest zijn? En als je te laat was je moeder in totale paniek alles al had afgebeld om te achterhalen waar je was? Zodra wij telefonisch geen contact met je krijgen, je niet reageert op de mail en niet terug appt of sms’t beginnen wij ons zorgen te maken. Daarom communiceren wij graag duidelijk, vaak en veel. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is en zijn paniekaanvallen niet nodig.

3. Wij geven jou raad over je financiën

Moeders hebben je vroeger de waarde van geld geleerd. Wij zorgen er dan ook voor dat je op de hoogte bent van alle kosten die het kopen of verkopen van een huis met zich mee brengt. Als jij een huis vindt dat ver boven je budget ligt, brengen wij jou weer terug in de realiteit en zullen samen met op zoek gaan naar een huis dat in jouw financiële plaatje past.

4. Wij bellen ook in de avond met elkaar

bellen

Ongeacht jouw leeftijd, ben jij voor ons een beetje ‘ons kind’. Als wij zien dat jij buiten kantoortijden gebeld hebt, komt ons ouderlijk instinct naar boven en doen wij ons best jou diezelfde avond nog terug te bellen om na te gaan of alles in orde is.

5. Wij geven huiswerk mee

Jouw moeder herinnerde jou vast en zeker aan jou huiswerk en dat er geleerd moest worden voor elk examen. Ook al vinden wij het niet altijd even leuk om te doen, toch geven ook wij jou huiswerk mee. Jij wilt toch in een wijk wonen die bij jou past? Vandaar dat wij jou de buurt in sturen, zodat jij weet waar de scholen, winkels en andere belangrijke faciliteiten zijn en jij zelf ervaart hoe de wijk is.

6. Wij bieden een luisterend oor

Wat er ook aan de hand is, wij nemen de tijd en zullen altijd naar jou luisteren! Hoe meer jij met ons deelt, hoe meer wij zullen begrijpen en hoe beter wij kunnen anticiperen! Net als jouw moeder willen wij het beste voor jou!

7. Wij zijn zowel blij als verdrietig als jij gaat verhuizen

Elke moeder kent het ‘lege nest syndroom’. Ook al ben jij in goede handen, het blijft lastig om je kind te zien vertrekken, hoe oud het ook is. Dat geldt ook voor ons. Weken of maanden lang hebben we contact met elkaar en bouwen we een band op. Maar na de koop of verkoop van de woning komt er een einde aan al die telefoontjes en afspraken…..jij hebt ons niet meer nodig. Toch zijn wij er trots op dat jij een volgende stap hebt gezet en wij hieraan hebben kunnen bijdragen.

Zo zie je dat er veel overeenkomsten zijn tussen moeders en makelaars.
We hebben het wel over moeders, maar zijn vaders stiekem niet net zo?