Een dag uit het Steenhuis-leven van Alette

Hoe gaat het nu?

De vorige keer dat ik één van mijn dagen omschreef is ongeveer een jaar geleden. Ik schreef dat Nederland nog niet helemaal op slot zat. Er waren nog veel bewegingen van huis naar werk en terug, van huis naar school en terug. Er werd nog gesport en zonder problemen deed je overal nog je boodschappen. Nu, bijna een jaar later zitten wij met elkaar in een Lock down, kan je naar de supermarkt of de drogist voor de eerste levensbehoeften en is de rest of op bestelling af te halen of online te bestellen en draait de pakketbezorger overuren. De veelbesproken avondklok is een feit. Hoe mijn dagen er nu uit zien? Je leest het hieronder.

Welke dag is het vandaag?

Een vraag die ik mijzelf elke morgen opnieuw stel als ik wakker word. De dagen zien er toch anders uit. Door het thuiswerken en mijn jonge tiener jongens die online school hebben, staat de wekker later. De oudste hoeft niet om 07:00 uur op de fietst te zitten, dat is zeker in deze periode een lekkere bijkomstigheid. Ondertussen realiseer ik mij dat het dinsdag is, een dag die in het teken staat van PR & Social Media. Een dag waarin ik veel via de mail kan communiceren, een voordeel vandaag. Want ondanks dat de jongens weten dat het handig is om eerst even te luisteren of ik aan het bellen ben, ontkomt het ze nog wel eens. Heel begrijpelijk, want soms heeft hun enthousiasme de overhand. Als ik vervolgens de situatie aan de beller uitleg is hiervoor begrip. Samen moeten wij het er het beste van maken!

Mijn jongens hebben ondertussen pauze of zijn klaar met hun online les, tijd om samen te lunchen. Omdat ik mijzelf op een werkdag toch redelijk afzonder, vind ik zo’n moment belangrijk. Even kletsten hoe het is, hoe het was en hoe het gaat. Even aandacht voor elkaar, gezellig ook!

Steenhuis Makelaars | achtertuin

Adverteren jullie nog in de krant?

Na de lunch is het tijd voor het voorbereiden van de nieuwsbrief, een column, een Facebook bericht en de advertentie in de Asser Courant. Ja, je leest het goed een advertentie op papier. Als kantoor merken wij dat de krant door een groep mensen nog altijd van A tot Z gelezen wordt. Er is nog steeds een groep die het heerlijk vindt om een krantje door te bladeren en zo op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en gebeurtenissen in Assen.

Aan het einde van de dag heb ik nog contact met de leverancier van de software voor makelaars. Hoe kunnen wij de software zo optimaal mogelijk gebruiken, zeker nu de meeste collega’s vanuit huis werken. Er zijn legio mogelijkheden binnen het programma, maar nog lang niet allemaal in gebruik. Het wordt een vrij technisch, soms wat ingewikkeld gesprek zeker zo aan het einde van de dag. We spreken af de volgende dag, na de eerste kop koffie, opnieuw contact te hebben.

Het is tijd om af te sluiten. De jongste zoon mag straks naar voetbaltraining, heerlijk even de overtollige energie eruit en daarvoor moet toch maar even gegeten worden. En wat ik ga doen? Een frisse neus halen, want “mijn achtertuin” is prachtig!