Huis te Zeijen | Energieneutrale nieuwe woonvorm

Huis te Zeijen | Energieneutrale nieuwe woonvorm

Heerlijk wonen in Zeijen

Je oude dag doorbrengen in rust op het prachtige platteland. In een levensloopbestendige woning waar je niet meer weg hoeft, met de zorg die je nodig hebt en waar eenzaamheid niet in het woordenboek staat. Het klinkt als een droom die voor velen nooit zal uitkomen, maar toch komt dit plaatje dichterbij de realiteit dan je zal denken. Iets wat te danken is aan het echtpaar Marja Takens en Bert Pathuis, de bewoners van woonboerderij Huis te Zeijen.

Huis te Zeijen | Energieneutrale nieuwe woonvorm

Wonen en zorg

Op het erf worden zestien levensloopbestendige koopwoningen gebouwd. Daarbij dient de woonboerderij als ontmoetingsplaats en komt er een bed en breakfast met achter kamers, verdeeld over twee panden. Deze kamers kunnen gebruikt worden wanneer familie komt te logeren, maar kan ook gebruikt worden als zorglogies wanneer iemand tijdens een vakantie zorg nodig heeft of moet revalideren na een ziekenhuisopname. Buiten komt een gezamenlijke moestuin en bewoners kunnen heerlijk genieten van fiets- en wandeltochten. Een plek waar niemand zal vereenzamen.

Het echtpaar dat in het voorhuis van de boerderij woont, is het beheerderspaar. Zij zullen het ontbijt verzorgen voor de bed en breakfast gasten, maar de bewoners zullen het verder zelf met elkaar moeten doen. Als de nood er is, dan kunnen de bewoners altijd terugvallen op het paar.

Hier ziet u de plattegrond van het beoogde project.

Indeling

De aanvraag voor de omgevingsvergunning verloopt in twee fasen, waarbij de eerste vergunning inmiddels is afgegeven. De boerderij zal worden verbouwd (F op de bijlage, onderaan deze pagina). De veestal wordt verbouwd zodat hier twee appartementen in komen met zicht op de weide en 4 B+B (logies) komen in de schuur. (A op de bijlage, onderaan deze pagina). In het voorste gedeelte van de schuur wordt er ruimte gemaakt voor de energievoorziening en voor de opslag van bijvoorbeeld tuingereedschap. Naast de boerderij komen ook nog 4 B+B (logies). (D+E op de bijlage onderaan de pagina).

De 14 nieuwbouw woningen worden waarschijnlijk uitgevoerd in houtskeletbouw. We verwachten op korte termijn ook de vergunning te kunnen aanvragen voor de woningen.

Informatie over de vergunningen

Lees meer over de voortgang van de vergunningen.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over dit project?

Heeft u interesse in één van de woningen of wilt u graag op de hoogte gehouden worden? Vul dan het onderstaande formulier in.