Maximale hypotheek in 2019. Hoeveel kun je lenen.

Maximale hypotheek in 2019. Hoeveel kun je lenen.

Maximale hypotheek in 2019. Bekijk hier hoeveel geld je maximaal kan lenen.

Met deze tool kun je gemakkelijk jouw maximale hypotheekbedrag berekenen volgens de actuele normen. Hiermee kan je niet alleen berekenen hoeveel je kunt lenen voor de aankoop van je woning, maar ook bekijken of het oversluiten van je hypotheek interessant is. Wij hebben alle wetswijzigingen inzake de hoogte van de hypotheek in 2019 voor je op een rijtje gezet.

Op zoek naar een onafhankelijke hypotheekadviseur? 

Wij helpen je graag verder!

Ook in 2019 niet meer lenen dan de woningwaarde

Net als in 2018 kan je ook in 2019 niet meer geld lenen dan dat de woning waard is. Ook in het nieuwe jaar zal het dus niet zo vreemd zijn dat starters bij hun ouders aankloppen om geld te lenen voor de hypotheek. Je hebt namelijk eigen geld nodig om een woning te kunnen kopen. Je moet rekening houden dat je ongeveer  5% tot 6% (kosten koper) extra kwijt bent voor de aankoop (overdrachtsbelasting) en financiering (hypotheek, notaris, NHG, taxatie) van de woning. Ook in de toekomst zal deze loan to value (LTV) gelijk blijven als het aan kabinet Rutte 3 ligt.

Jouw droomhuis nog niet gevonden? 

Schakel de hulp van een Steenhuis aankoopmakelaar in! 

Meer mensen die in aanmerking komen voor de NHG-Hypotheek

Sinds twee jaar is de NHG-grens gekoppeld aan de huizenprijzen. Door de ongekende prijsstijgingen die we nu meemaken stijgt de kostengrens voor een NHG-hypotheek. In 2018 kon je huizen tot €265.000 met NHG afsluiten, in 2019 wordt deze grens verhoogd naar €290.000. In 2019 komen er dus meer mensen in aanmerking voor een NHG-hypotheek. Met deze ‘garantie’ kunnen ouderen en ondernemers makkelijker een hypotheek krijgen.

Benieuwd wat jouw huis waard is? 

Bereken hier wat jouw huis waard is. 

Kleine aanpassing in maximale hypotheek voor klimaatneutraal huis

Huizen met een energieprestatiecoëfficiënt van 0 of lager kunnen in 2019 bovenop de financieringslast 20.000 euro lenen. Dit is 5.000 euro minder dan in 2018. De maximale hypotheek voor de aankoop van een Nulopdemeter-woning blijft gelijk. Je mag hiervoor 25.000 euro extra lenen op basis van het inkomen. Voor beide bepalingen geldt dat het (gezamenlijke) toets inkomen 33.000 euro of hoger moet zijn om meer te mogen lenen.