7x zomerfestivals Assen die je niet mag missen!

7x zomerfestivals Assen die je niet mag missen!

Gek op eten, muziek en chillen in de stad of het park? Deze zomerfestivals maken slim gebruik van de mooie tuinen, plassen en pleinen die Assen rijk is. En, de meeste festivals zijn gratis te bezoeken!

7x zomerfestivals Assen die je niet mag missen!

TT Festival Assen 27 t/m 30 juni

Het TT Festival is het grootste evenement van Assen! Het gratis toegankelijke, meerdaagse festival zorgt ervoor dat de binnenstad door zo’n 200.000 bezoekers op z’n kop wordt gezet. Met de tofste bands en meest uiteenlopende acts uit binnen- en buitenland op de verschillende podia door de stad! Dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en de geur van brandend rubber! Bekijk hier de aftermovie van 2017 en/of het programma van 2018

Lees meer over het TT Festival 
7x zomerfestivals Assen die je niet mag missen!

Truckstar Festival 28 & 29 juli

Even de knop om en alles vergeten, de dure diesel, de oneerlijke concurrentie en ander gedoe. Tijdens dit festival is het ieder jaar simpelweg genieten van meer dan 2000 trucks. Dit is dan ook de kern van het festival!

Truckstar is er niet allen voor de chauffeurs. Ook als je niets met vrachtwagens hebt moet je er een keer een kijkje hebben genomen. Het gevarieerde en spannende programma voor de hoofdtribune, de prachtige showtrucks en klassiekers op het binnenterrein en de gezellige Hollandse Avond maken dit festijn een ideaal uitje voor het hele gezin!

Lees meer over het Truckstar Festival 
7x zomerfestivals Assen die je niet mag missen!
Preuvenement Assen 25&26 augustus

Het Preuvenement vindt plaats op de laatste zaterdag en zondag van augustus. Met het Preuvenement luiden Assenaren op muzikale wijze het culturele en culinaire seizoen in. Bezoekers kunnen in de Gouverneurstuin en op de Brink genieten van muziekacts van hoog niveau en de specialiteiten proeven van de beste restaurants in de stad. Ook biedt het Preuvenement een gevarieerd randprogramma aan voor jong en oud. De entree voor dit fantastische festival is natuurlijk gratis!

Lees meer over het Preuvenement
7x zomerfestivals Assen die je niet mag missen!

Culturele zondagen ...In de Tuin (elke zondag t/m 30 september)

Deze zomer is de Gouverneurstuin the place to be voor de hele familie. Gemeente Assen, de partners van Cultureel Hart Assen en Stichting Phusis maken samen, t/m 30 september, de culturele zondagen in dit mooiste park van Assen de moeite waard om te bezoeken. Onder de naam ‘…In de Tuin’ valt er iedere zondag tussen 13:00 en 17:00 uur iets te beleven. Van concerten tot aan yogaworkshops. Van schilderles tot aan kickboks demonstraties! Iedere zondag staat er weer een andere activiteit op het programma.

Lees meer over 'In de Tuin'