Dag uit het leven van de Miranda Drenth de Steenhuis fotograaf

Toch anders dan anders

Op het moment dat ik mijn dag uit het leven van de fotograaf van Steenhuis Makelaars schrijf, is het Coronavirus al 2 maanden in Nederland. De meeste mensen werken vanuit huis, ondernemers proberen hun hoofd boven water te houden, verpleeghuizen zijn gesloten voor bezoek, evenementen en festivals zijn afgelast, terrassen zijn leeg en als we op pad moeten, houden we afstand. Waar ik ook kom, het is hét gesprek van elke dag.

Mijn werkdagen zien er ook heel anders uit en helaas raakt de Coronacrisis ook mijn onderneming hard. Ik merk wel dat we in tijden van crisis nóg creatiever en innovatiever worden. En dat geeft gelukkig veel energie. En als we het samen doen, komen we ook uit deze crisis!

Binnenfoto

De eerste afspraak vandaag

Eerst verder met de planning. Vandaag staan ook weer een aantal ‘Steenhuis-woningen’ op het programma. Ik pak m’n camera’s, statieven, de Matterport en ga op weg naar de eerste woning. De enthousiaste verkopers hebben de voordeur al open gedaan en staan even verderop in de hal om me te verwelkomen met een zwaai.

Ik neem eerst altijd even tijd voor een praatje en leg dan de verkopers uit wat mijn werkwijze is. Ik begin namelijk altijd eerst met het maken van de buitenfoto’s, om vervolgens in een chronologische volgorde, zoals de bezichtiging van elke woning is, de binnenfoto’s te maken. Ik begin bij de voordeur, waarna ik elke ruimte op alle verdiepingen zo overzichtelijk, zo efficiënt en zo sfeervol vast probeer te leggen. Inmiddels heb ik al meer dan 4500 woningen gefotografeerd voor verschillende makelaars en tóch is élke woning weer bijzonder mooi om te fotograferen. Élke woning heeft namelijk een eigen karakter en elke woning heeft kenmerken die een andere woning niet heeft. En dát probeer ik met ál mijn passie vast te leggen. Ik wil de kijker, die op Funda deze woning voor het eerst ziet, meenemen in een beeldverhaal en enthousiasmeren met mooie foto’s.

Elke dag is weer anders

Tevreden stap ik in de auto. Terwijl ik ergens een rustig plekje zoek om even een korte pauze te nemen en te genieten van de natuur en de vogels, heb vervolgens mail- en telefonisch contact met een aantal andere opdrachtgevers, in dit geval de Provincie Drenthe en een aantal MKB-ers, over nieuwe en lopende foto-, video- en drone-opdrachten. Trots neem ik nog een slok van m’n koffie, want ik ben blij en dankbaar dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Al bijna 13 jaar professioneel vakfotograaf met een groot netwerk en niet de minste opdrachten. Élke dag is weer anders, élke dag ben ik weer ergens anders, élke dag maak ik weer iets anders mee en élke dag geniet ik van wat ik doe. Met een glimlach start ik de auto op weg naar de volgende ‘Steenhuis-woning’.

Vandaag ben ik zo rond 17.30 uur klaar met m’n opdrachten. Als alle camera’s, statieven en tassen weer zijn ingeladen, besluit ik om een toeristische route te nemen. De ramen open, de lente opsnuiven en langs een paar landweggetjes tuf ik naar huis.