Huis kopen? Zo vergroot je de kans dat de verkoper jou kiest!

Huis kopen? Zo vergroot je de kans dat de verkoper jou kiest!

Boven aan het lijstje van de verkoper komen

Wil jij anno 2019 een huis kopen? Dan moet je goed je best doen! Nu het steeds krapper wordt op de huizenmarkt, is de concurrentie voor jou als koper nog groter. Goed voor de dag komen bij de verkoper is belangrijker dan ooit. Maar hoe doe je dit en hoe zorg je ervoor dat je niet achter het net vist? Die garantie is er nooit helemaal, maar met deze tips vergroot je wel de kans dat de verkoper voor jou kiest.

Goed voorbereid zijn

Voordat je een huis gaat bezichtigen is het belangrijk om te weten of de financiering geen problemen zal opleveren. Weet dus je financiële (on)mogelijkheden. Geef dit ook aan bij de verkoper of de verkopende makelaar. Doordat jij de goede voorbereidingen hebt getroffen, loopt de verkoper minder risico dat de verkoop niet door gaat.

Stel je flexibel op

Ga met de verkoper(s) in gesprek over hun verhuisplannen. Hebben ze zelf al een huis gekocht of moeten ze nog op pad? Toon flexibiliteit op dit gebied en geef ze de ruimte.

Schakel een deskundige in

Veel bedenktijd heb je niet. Vaak moet je kort nadat je een bezichtiging hebt gedaan besluiten of je een bod uit gaat brengen of niet. Daarom is het goed om een deskundig iemand te hebben voor advies. Dat kan een aankoopmakelaar zijn, maar ook een vriend of familielid met meer ervaring op dit gebied. Zo kun je sparren met iemand en andere kopers te snel af zijn. Extra tip: het inschakelen van een familielid of vriend(in) kan soms tot onplezierige situaties lijden. Daarbij komt het voor een verkoper heel professioneel over wanneer je een aankoopmakelaar bij de hand hebt.

Doe een serieus bod

Met een laag bod word je overgeslagen en neem je het risico dat je niet serieus genomen wordt. Zeker wanneer er maar weinig aanbod is en de vraag hoog. De vraagprijs en deze overbieden is geen uitzondering meer. Staat een huis al wat langer te koop, dan is de noodzaak om direct de hoofdprijs te bieden minder noodzakelijk.

Weet wat een woning waard is

Verdiep je van tevoren in de waarde van een woning. Bekijk de WOZ-waarde van het huis en vergelijkbare woningen in de buurt. Het is belangrijk een realistisch eerste bod uit te brengen. Neem de locatie, het type woning en de tijd dat het al te koop staat mee in je overweging. Dit is vaak het moeilijkste onderdeel. Heb jij hierbij hulp nodig? Een verkoopmakelaar kan je heel ver op weg helpen. 

Aankoopmakelaar inschakelen?

Plan gratis en vrijblijvend een afspraak in met één van onze makelaars en ontdek waarmee we je kunnen helpen!

Steenhuis als aankoopmakelaar

Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan jou veel geld besparen. Niet alleen sta je sterker tijdens onderhandelingen en bezichtigingen, ook zorgt de aankoopmakelaar ervoor dat je een gewilde woning niet misloopt. Daarbij blijft de aankoopmakelaar altijd neutraal en is hij of zij niet emotioneel betrokken bij de aankoop van een woning.

Immers is de aankoopmakelaar er alleen om voor jou de beste deal te maken. De aankoopmakelaar is dus de meest geschikte persoon om onderhandelingen te voeren. Uiteraard controleert de aankoopmakelaar de rechtsgeldigheid en volledigheid van koopcontracten en blijven we betrokken. Zowel voor als na de overdracht.

Plan een vrijblijvend gesprek in 

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een informatief gesprek!