Ons huis is meer waard dan dat van de buren!

Ons huis is meer waard dan dat van de buren!

Ons huis is meer waard dan dat van de buren!

Veel mensen zijn snel geneigd zichzelf te overschatten. We zijn vaak sportiever dan iemand anders, maar ook slimmer, leuker in de omgang en knapper niet te vergeten. Dit geldt ook voor de waarde van onze woning. Want laten we wel wezen, ons huis is toch veel meer waard dan dat van de buren?

Bij ons is alles nieuw
We hebben een duurdere auto, mooiere velgen en meer PK. Hetzelfde geldt voor ons huis. Als de afgelopen paar maand 5 woningen in onze straat verkocht zijn voor €200.000 k.k. dan is ons huis minimaal €220.000 k.k. waard. Wij hebben tenslotte afgelopen zomer nog de tuin aangepakt, een nieuwe badkamer laten plaatsen en onze keuken is nog gloednieuw.

Over smaak valt niet te twisten

Heel veel mensen denken op bovenstaande manier, maar is dit ook echt waar? Is jouw tuin veel mooier dan die van de buurman? Valt jouw nieuwe badkamer wel in de smaak bij andere potentiele kopers? En hoe lang kan jouw keuken nog echt mee voordat hij aan vervanging toe is? Keuzes die jij vroeger hebt gemaakt met betrekking tot je eigen huis, heb je veelal gemaakt op basis van je eigen smaak en inzicht. Dat betekent niet dat iedereen dit automatisch leuk vindt. Als je al eens een huis verkocht hebt, dan zul je dit vast beamen. Kijkers geven bijvoorbeeld openlijk hun commentaar over de keuken terwijl het jouw droomkeuken was. Soms doet dit zeer, maar jouw smaak is die van een ander niet.

Overschatten is menselijk

Overschatting zit in de mens en zal nooit verdwijnen (gelukkig). Ook niet binnen de huizenmarkt. Hierdoor blijft het zelfs voor makelaars lastig om zijn of haar eigen woning op de juiste waarde te schatten ondanks de jarenlange ervaring en deskundigheid.

Een tip om jouw huis snel en voor een goed bedrag te verkopen

Staan er in jouw straat en/of woonwijk veel vergelijkbare huizen te koop? Zorg ervoor dat jouw woning er uitspringt, door de prijs net iets lager te zetten of toch nog dat ene wandje in een lichte/neutrale kleur te sausen en laat de makelaar verdere onderhandelingen doen. Hierdoor trek je veel kijkers en zou het best eens heel snel kunnen gaan met de verkoop.

Afspraak maken met een Steenhuis Makelaar?