Verhuizen met kinderen zo soepel mogelijk laten verlopen

Momenten van rust

Niet alleen voor jullie is verhuizen stressvol en druk. Kinderen kunnen dit ook zo ervaren. De momenten van rust zijn juist nu heel belangrijk. Leg heel bewust op momenten de verhuisplannen aan de kant en ga samen leuke dingen ondernemen die niets met de verhuizing te maken hebben. Wandelen in het bos, naar de dierentuin of de film. Even heel bewust de zinnen verzetten en ontspannen.

Overzicht

Het creëren van overzicht is in het dagelijks leven al prettig, laat staan op het moment dat u op het punt staat te verhuizen. Overzicht is niet alleen voor jullie prettig, maar ook voor de kinderen. Chaos creëert onrust en onrust veroorzaakt stress bij ieder gezinslid. Maak lijstjes van dingen die nog moeten gebeuren. Zijn uw kinderen oud genoeg, laat hen dan ook een eigen lijstje maken van dingen die zij nog moeten of willen doen. Op die manier betrekt u uw kinderen bij de plannen en komen ze niet voor onaangename verrassingen te staan. Vraag om ideeën en input zodat zij het idee krijgen ook iets bij te kunnen dragen.

Benieuwd wat jouw huis waard is?

Vul in 4 stappen onze tool in en bereken de geschatte waarde van jouw woning!

Kennismaken

Verhuizen naar een andere wijk in dezelfde plaats heeft een andere impact op kinderen dan verhuizen naar een heel andere stad of ander dorp. Vergeet niet dat de kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes moeten achterlaten en moeten wennen aan een andere omgeving. Dit kan voor kinderen een heel stressvolle periode zijn. Bereid ze daarop voor door vooraf al een aantal keer naar de nieuwe plaats te gaan. Laat ze alvast kennismaken met de omgeving en de nieuwe school.

Zo vertrouwd mogelijk

Ondanks dat de omgeving helemaal nieuw is, kunnen veel vertrouwde rituelen en spullen terugkomen in de nieuwe woning waardoor kinderen sneller op hun gemak zijn. Hun eigen bed, bureau of kast. Dezelfde kleur op de muur. Voorlezen uit hetzelfde boek. Verhuizen naar een nieuwe omgeving wil niet altijd zeggen dat alles ook direct nieuw moet zijn. Soms is oud en vertrouwd juist heel prettig.

Verhuizen met kinderen kan behoorlijk stressvol zijn, maar dit hoeft niet. Het is vooral belangrijk dat u zelf rustig blijft en begrijpt dat het niet alleen voor jullie, maar ook zeker de kinderen een behoorlijke impact heeft. Sta hierbij stil en wie weet zorgen enkele van de bovenstaande handvatten voor meer grip op de situatie.