Waarom je niet zonder een aankoopmakelaar kan!

Waarom je niet zonder een aankoopmakelaar kan!

Waarom je in de huidige woningmarkt een aankoopmakelaar nodig hebt! 

De woningmarkt in Nederland raakt steeds verder oververhit. Steeds meer woningen gaan boven de vraagprijs weg en dit percentage zal alleen maar toenemen. Hierdoor twijfelen steeds meer mensen om in hun zoektocht naar een woning een aankoopmakelaar in te schakelen. Is het zonde van je geld of noodzakelijk om hulp in te schakelen? Steenhuis Makelaars Assen legt hieronder uit waarom het juist goed is om in de huidige woningmarkt een aankoopmakelaar in te schakelen:

  • Een NVM-aankoopmakelaar beschikt over het nieuwste woningaanbod en houdt je dagelijks hiervan op de hoogte. Vaak weet de aankoopmakelaar al dat een huis te koop staat, voordat het huis ook daadwerkelijk op Funda komt. In die dagen kan de woning dus al via het netwerk van de aankoopmakelaar verkocht zijn.

  • Een aankoopmakelaar houdt social media pagina’s in de gaten en speurt aan de hand van jouw woonwensen de markt af. Ook als er geen geschikt aanbod online staat, kan de aankoopmakelaar voor jou op zoek gaan. Binnen de regio weten zij vaak precies wat de recente ontwikkelingen zijn op de woningmarkt.

  • Een aankoopmakelaar kan je ook helpen op financieel vlak. Natuurlijk kan de aankoopmakelaar je geen hypotheek verstrekken, maar zij kennen vaak wel een onafhankelijke hypotheekadviseur die dit voor je kan regelen.

  • Wanneer er meerdere partijen in de race zijn voor een bepaalde woning, is de partij met een aankoopmakelaar vaak de meest serieuze kandidaat voor de verkopende partij. Een aankoopmakelaar geeft namelijk een stuk vertrouwen richting de verkopende partij.

  • Bij iedere woning die je samen met je aankoopmakelaar bezichtigt ontvang je een onafhankelijk aankoopadvies. Een aankoopmakelaar heeft namelijk niet de emotie bij de woning die jij hebt omdat de aankoopmakelaar daar is om zijn werk te doen. De aankoop makelaar houdt je met beide benen op de grond.

Woning gevonden?

Bekijk hier hoe de aankoopmakelaar jou verder kan helpen!

  • De aankoopmakelaar onderhandelt voor jou. Het is zijn dagelijks werk. Rekening houdend met wat anderen gaan bieden. Hierbij kan een aankoopmakelaar een inschatting maken van het bedrag waarop het huis getaxeerd gaat worden. Zo weet je dat je altijd een reële waarde biedt.

  • Een aankoopmakelaar kan je uitstekend inlichten over jouw positie in het aankooptraject. Wanneer ben je in onderhandeling en mag de verkoper dit met meerdere partijen tegelijk doen? Wat zijn de regels omtrent een inschrijving en waar moet je nog meer rekening mee houden? Allemaal zaken waarbij de aankoopmakelaar jou kan adviseren.

  • Vaak (zeker niet altijd) heeft een aankoopmakelaar door zijn kennis en ervaring meer zicht op de bouwkundige staat van de woning. Een gerenoveerd huis kan er op het eerste gezicht heel goed uitzien, maar vol zitten met ‘verborgen’ gebreken. Een flinke kostenpost waar je als koper niet op zit te wachten aangezien je tegenwoordig ook 100% van de taxatiewaarde van een huis moet financieren.

  • De aankoopmakelaar neemt jouw koopovereenkomst nog eens door. Een aankoopmakelaar kan je behoeden voor cruciale fouten en neemt ook altijd even de kleine lettertjes, lees ontbindende voorwaarden, door. Denk hierbij aan ontbindende voorwaarden voor financiering, een schoongrond verklaring en een bouwkundige keuring. Deze voorwaarden kunnen achteraf vervelende gevolgen hebben.  De aankoopmakelaar is er voor je vanaf je eerste bezichtiging t/m de overdracht bij de notaris. Hij is er voor jou!

Een aankoopmakelaar is dus best handig

Een aankoopmakelaar is dus gewoon heel makkelijk. Een (geschikt) huis zoeken kost veel tijd, energie, kennis en ervaring. Mocht je dit niet hebben of niet willen, dan is het handig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een informatief gesprek!

Een woning kopen?

Vind jouw ideale huis samen met Steenhuis Makelaars! Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor een informatief gesprek!