Wanneer staat mijn huis onder water en wat kan ik hier aan doen?

Wanneer staat mijn huis onder water en wat kan ik hier aan doen?
Wanneer staat mijn huis onder water en wat kan ik hier aan doen?

Te veel regels, te veel cijfers, geen overzicht... huis onder water?

Wanneer staat je huis onder water?

Als jouw hypotheek hoger is dan de waarde van jouw huis, staat jouw huis "onder water”.
Blijf jij in de huidige woning leven? Dan is er niks aan de hand. Misschien stijgt de woningwaarde binnen een paar jaar wel weer. Als je, om welke reden dan ook, jouw woning moet of wilt verkopen loop je tegen een aantal (on)mogelijkheden aan.

  • Blijft er een restschuld over
  • Kom ik in aanmerking voor NHG
  • Is het verstandig om nu te verkopen
  • Hoe financier ik mijn restschuld
  • Enz.

Kan mijn huis bij aankoop al onder water staan?

De bank financiert tegenwoordig niet meer dan 100% van de woningwaarde. Hierdoor kan het dus zijn dat je huis bij aankoop direct al onder water staat. Dit omdat je hypotheek soms hoger is dan de waarde van je woning. Hou hier dan ook rekening mee bij de aankoop van een nieuwe woning!

Herken op tijd

Het op tijd herkennen van mogelijke restschuldproblemen is een van de meest belangrijke instrumenten om deze te beperken, op te lossen, of zelfs in belangrijke mate te voorkomen. De makelaar kan een grote rol spelen bij het (vroeg)tijdig signaleren van een mogelijke restschuld en de bijhorende problemen. Door zijn kennis, ervaring en plaatselijke bekendheid met de woningmarkt is de makelaar een goed aanspreekpunt.

Sommige oplossingen liggen voor de hand. Zo kan je indien jouw hypotheek is afgesloten met de Nationale Hypotheek Garantie, een beroep doen op deze garantie. Maar in andere gevallen is het lastiger. De makelaar kan, in samenwerking met een financieel adviseur of jouw financier, jou dan verder helpen en het juiste advies geven bij het te verwachten restschuldprobleem.

Wil je meer informatie? Bel 0592-318000 of mail info@steenhuis.nl met kantoor en maak een afspraak. Wij helpen jou graag!

Bij een serieuze beslissing, hoort een serieuze partner!

Staat jouw huis 'onder water'?

Vind samen met Steenhuis Makelaar een mogelijke oplossing! Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor een informatief gesprek!