Huis taxeren in Assen en omgeving? Zo doen wij dat

Huis taxeren in Assen en omgeving? Zo doen wij dat
Huis laten taxeren

Je huis taxeren is een goed idee! Met een taxatierapport krijg je als eigenaar inzicht in de waarde van je woning. In een taxatierapport geeft een beëdigd makelaar een waardeoordeel over een bepaald object. Het taxatierapport wordt in veel gevallen verplicht gesteld door de geldverstrekker bij de financiering van een woning. In het rapport staat de naam van de opdrachtgever, een korte zakelijke omschrijving van het getaxeerde object, de bijbehorende kadastrale gegevens en het waardeoordeel van de woning. Tijdens een taxatie letten wij ook op een aantal andere zaken. 

Huis taxeren - Waar let je op? 

Je huis laten taxeren door een makelaar levert een duidelijk beeld op van de werkelijke waarde van de woning. Tijdens het taxeren van een huis letten wij op de technische staat en onderhoud van de woning. De inhoud en oppervlakte van de woning en de voorzieningen in de buurt. Ook eventuele energiebesparende maatregelen worden meegenomen. Uiteraard speelt het type huis (vrijstaand, rijtjeswoning, etc) een belangrijke rol. Ook vergelijkingspanden van recente verkopen worden meegenomen in de taxatie. Tevens wordt er gekeken naar milieuaspecten en de bestemming van het object. Tijdens de taxatie zal de makelaar om zoveel mogelijk gegevens vragen van de woning. Hierbij kun je denken aan documenten als de kadastrale gegevens, maar ook om eventuele (bouw)tekeningen. Hoe meer informatie onze makelaars hebben, hoe nauwkeuriger de taxatie. 

Huis taxeren - Waarom?

Je huis taxeren is meestal nodig om de financiering van je huis te regelen. De waarde van je woning bepaalt mede de hoogte van de hypotheek. Bij nieuwbouwwoningen zijn taxatierapporten niet verplicht. Andere redenenen waarom taxaties uitgevoerd worden kunnen zijn:

Taxaties worden o.a. uitgevoerd in het kader van:

  • Financiering onroerend goed
  • Aan- en verkoopbeslissing
  • Bij boedel- en echtscheiding
  • Toetsing WOZ waarde
  • Fiscale vraagstukken
  • Overdracht en schenking aan kinderen

Direct de taxatie in gang zetten?