Huis taxeren in Assen en omgeving? Zo doen wij dat

Huis taxeren in Assen en omgeving? Zo doen wij dat
Huis laten taxeren
100%
min
63%

Waarom taxeren?

In een taxatierapport geeft een beëdigd makelaar een waardeoordeel over een bepaald object. Het taxatierapport wordt in veel gevallen verplicht gesteld door een geldverstrekker om de financiering bij het kopen van een huis te beoordelen. Wanneer je wilt verbouwen, oversluiten, besparen op hypotheeklasten of verduurzamen is het van groot belang dat je weet wat je huis waard is. Op zo'n moment laat je je huis taxeren. Het taxatierapport wordt opgesteld door een gecertificeerde taxateur, op ons kantoor zijn dan Jelmer en Ilse.

De waarde van het huis bepaalt mede de hoogte van de hypotheek. Bij nieuwbouwwoningen zijn taxatierapporten niet verplicht. Andere redenen waarom taxaties uitgevoerd worden kunnen zijn:

  • Financiering onroerend goed
  • Aan- en verkoopbeslissing
  • Bij boedel- en echtscheiding
  • Toetsing WOZ waarde
  • Fiscale vraagstukken
  • Overdracht en schenking aan kinderen

In het rapport staat de naam van de opdrachtgever, een korte zakelijke omschrijving van het getaxeerde object, de bijbehorende kadastrale gegevens en het waardeoordeel van het huis. Tijdens een taxatie letten wij ook op een aantal andere zaken.

Huis taxeren - Waar let je op?

Je huis laten taxeren levert een duidelijk beeld op van de werkelijke waarde van het huis. Tijdens het taxeren van een huis letten wij op de technische staat en onderhoud van het huis. De inhoud en oppervlakte van het huis en de voorzieningen in de buurt. Ook eventuele energiebesparende maatregelen worden meegenomen. Uiteraard speelt het type huis (vrijstaand, rijtjeshuis, etc.) een belangrijke rol. Ook vergelijkingspanden van recente verkopen worden meegenomen in de taxatie. Tevens wordt er gekeken naar milieuaspecten en de bestemming van het object. Tijdens de taxatie zal de makelaar om zoveel mogelijk gegevens vragen van het huis. Hierbij kan je denken aan documenten als de kadastrale gegevens, maar ook om eventuele (bouw)tekeningen. Hoe meer informatie onze makelaars hebben, hoe nauwkeuriger de taxatie.

Online regelen?

Dat kan zeker! Via de 'regel het hier'-knop geef je ons de opdracht om het huis te taxeren. Op de opname van het huis na, wij moeten het huis toch echt met eigen ogen zien, gaat alles digitaal. De betaling van de taxatie gaat via iDeal. Zodra het rapport is gevalideerd, dus goedgekeurd, en jij de betaling van de taxatie hebt voldaan, wordt het rapport automatisch vrijgegeven. Hoe eenvoudig kan het zijn! Vragen? Bel gerust.

Direct de taxatie in gang zetten?