Een dag uit het Steenhuis-leven van Jelmer

Een nieuwe week begint

Het is maandagochtend, een nieuwe week! Als eerste maar de mailbox door; afgelopen vrijdag heb ik 2 jonge kopers mogen feliciteren en in de mail staat de melding dat zij alle persoonlijke gegevens hebben geüpload in het kopersportaal. Ik controleer de gegevens en vraag Wendy om te beginnen met het opmaken van de concept koopakte. Iedereen wil graag vlot zekerheid en dus is het de bedoeling dat een en ander deze week ook écht schriftelijk wordt vastgelegd!

"Slecht-nieuws-telefoontjes"

Ik ben het inmiddels wel gewend, maar ook deze keer heb ik meer mensen moeten teleurstellen dan dat ik blij kon maken. We hebben een prachtige verkoop voor verkopers mogen realiseren, maar die ‘slecht-nieuws-telefoontjes’ zijn niet het leukste om de week mee af te sluiten. Totdat de nieuwbouw écht op gang komt zal het nog wel even een ‘verkopersmarkt’ blijven…

Na de eerste mail ga ik bezig met de voorbereiding voor een taxatie die later deze week in de agenda staat. Verder krijg ik een aantal telefoontjes binnen met vragen over een woning die we afgelopen vrijdag te koop hebben gezet.

Steenhuis Makelaars | Jelmer Sterken

Mee met de inschrijving of verder zoeken?

Niet vergeten: vandaag om 12:00 uur sluit de "inschrijving" voor een woning waar ik vorige week met aankoopklanten heb gekeken. Ik vind het een leuke woning en ik heb ze met een compleet informatiepakket het weekend ingestuurd. We hebben afgesproken dat we vanmorgen even zouden overleggen óf en zo ja, hóé we verder gaan. Al pratend proef ik dat er nog steeds twijfel is omdat de woning geen parkeerplaats op eigen terrein heeft. We komen tot de conclusie dat dit niet te veranderen is en het daarom beter is om verder te zoeken. Ik geef het bericht gelijk maar door aan de verkopend makelaar, die ik als aankopend makelaar in deze tijden natuurlijk graag te vriend houd…

Mooi toch zo'n bord?

Voordat ik het weet is het alweer 12.30 en ik rij onderweg voor een bezichtigingsmiddag nog even langs de nieuw aangemelde woning voor het plaatsen van het te koop-bord. Ik app mijn klanten een fotootje hiervan en kan melden dat we de eerste kijkers ook al hebben ingepland…. !

Steenhuis Makelaar | Jelmer Sterken