Een dag als makelaar... en een beetje ambtenaar?

Steenhuis Makelaars | Jelmer Sterken
Steenhuis Makelaars | Jelmer Sterken

Nieuwe mogelijkheden

Deze maandag begint mijn dag met het bespreken van een koopakte van een woning ‘vol met authentieke details’ (lees: klusproject). Vorige week hebben wij een jong stel uit Utrecht, dat weer terugkomt naar het noorden, mogen feliciteren en vrijdag is de concept koopakte klaargezet in ons klantportaal zodat de akte in het weekend rustig doorgelezen kon worden. Tot voor kort moest de koopakte ‘nat’ getekend worden en mochten zowel verkoper als koper zich persoonlijk op kantoor melden. Natuurlijk erg leuk om elkaar weer te zien en de akte door te lopen, maar voor (ver)kopers die verder weg wonen best tijdrovend. De afgelopen 2 jaar hebben ons gelukkig ook wat moois gebracht: veilig, digitaal identificeren én ondertekenen! Omdat de kopers van vandaag al genoeg vrije dagen hebben opgenomen voor de bezichtigingen, maken ze hier graag gebruik van. We bespreken straks de akte via ZOOM en de kopers kunnen daarna zelf het tekenproces via iDIN doorlopen. Dat scheelt weer een halve vakantiedag; die kan straks beter besteedt worden aan het klussen!

Meer kopers dan huizen

Na het bespreken van de koopakte pak ik een kop koffie en ga zitten voor de mail die dit weekend is binnengekomen. Vorige week heb ik meerdere bezichtigingen gehad bij een mooie vrijstaande woning en heb iedereen gevraagd vandaag voor 12:00 uur te reageren. De eerste biedingen zijn al binnen en vanmiddag ga ik bij de verkopers langs om de reacties te bespreken. Ik zet de biedingen alvast in het klantportaal en rond vervolgens een taxatie af. Tegen 12:00 uur uur open ik de inbox weer en zie dat de teller inmiddels op 6 stuks staat, met 2 duidelijke uitschieters! Terwijl ik deze in het portaal verwerk zie ik dat ik van twee kijkers nog geen reactie heb. Er kan altijd iets mis gaan met de mail en ik bel ze daarom toch maar even. Ik krijg de bevestiging dat ze niet verder willen met de woning en daarmee zijn alle reacties binnen. Nu eerst eten en dan in overleg.

Steenhuis Makelaars | nieuw aanbod

Nieuw aanbod!

Vanmiddag ben ik verder bezig met het klaarzetten van een nieuwe woning in ons systeem. Ik verstuur een mail naar de klant met de vraag of alles akkoord is, zodat we woensdag online kunnen. De dag sluit ik buiten af met nog twee bezichtigingen en onderweg naar huis krijg ik nog een telefoontje met vragen over het mooiste plekje van Assen-Oost waar sinds vrijdag ons bord staat….