Verbouwen of verkopen? Ken de waarde van je woning!

Stenhuis Makelaars | Steven van Nus

Verbouwen of verkopen?
Ken de waarde van je woning!

Het afgelopen jaar hebben veel mensen gedwongen meer tijd thuis doorgebracht. Hierdoor wordt er meer waarde gehecht aan de woning en de directe leefomgeving.

Dat roept ook vragen op. Is mijn woning groot genoeg? Zijn de woning en de omgeving fijn om in te wonen? Waar in huis kan ik even tot mijzelf komen, zonder gestoord te worden? Kan ik makkelijk en dichtbij mijn boodschappen doen? Ben ik nog blij met hoe en waar ik woon?

Corona en woongenot

De coronacrisis heeft invloed op het woongenot van Nederlanders, blijkt uit onderzoek van het Economisch Bureau van ING. Gemiddeld gezien is vier procent van de woningbezitters minder tevreden over de eigen woning. Doordat ze zoveel thuis zijn, hebben ze bijvoorbeeld behoefte aan meer ruimte, een tuin of willen ze de stad uit. Ze denken erover na om te verhuizen. Wij zien dat terug bij bezichtigingen waarbij relatief veel kijkers uit andere delen van het land komen en naar ‘het Noorden’ trekken.

Daarnaast is bijna een op de drie woningeigenaren nu juist minder actief op zoek naar een andere woning. Wij merken dat mensen zich onder meer richten op verbouwplannen of het oversluiten van hun hypotheek om kosten te besparen en zo hun woongenot te vergroten.

Waarde kennen

Wanneer je wilt verbouwen, oversluiten, besparen op hypotheeklasten of verduurzamen is het van groot belang dat je weet wat je woning waard is. Ook wanneer je overweegt je woning te verkopen is het handig om dit precies te weten. Met Steenhuis Makelaars als NVM-makelaar ben je zeker van een betrouwbare waardebepaling. Wij vertellen je hoeveel een woning écht waard is en brengen de risico’s en beperkingen in kaart. Wij beschikken over een groot netwerk van meer dan 3.500 NVM-makelaars en -taxateurs en de juiste tools. Bovendien kennen we de bestemmingsplannen en marktontwikkelingen of verdiepen ons daar in en hebben we actuele informatie over de lokale markt.

Kortom: Steenhuis Makelaars beschikt over de beste en meest uitgebreide data om tot een goede waardebepaling van jouw woning te komen.

Wil je de waarde van jouw woning weten?

Plan een gratis en vrijblijvende afspraak!