Cv-Ketel bij overdracht naar koper? Niet altijd!

Cv-Ketel bij overdracht naar koper? Niet altijd!

Cv-Ketel bij overdracht naar koper? Niet altijd!

Heb jij een Cv-ketel die je huurt of least en ben je van plan je woning te verkopen? Let er dan op dat deze huur- of leasecontracten niet altijd kunnen worden overgenomen door de koper.

Huurkoop- of leaseovereenkomst

De aanschaf van een Cv-ketel is vrij prijzig. Je betaalt al snel een bedrag tussen de €1000,- en €2500,-. Als je dit een te grote investering ineens vindt, dan kan je er voor kiezen een Cv-ketel te huren. Dat kan op basis van een huurkoop- of leaseovereenkomst. Aan het eind van de looptijd van de overeenkomst (en als alles afbetaald is), is de Cv-ketel van jou.

Verandering in de wetgeving

Op grond van artikel 2:60 Wet op Financieel toezicht ben je verplicht een vergunning te hebben, wil je een dergelijke overeenkomst aanbieden. Veel installatiebedrijven zijn hiermee gestopt, omdat ze niet over de juiste vergunning beschikten. Dat geldt ook voor jou als verkopende partij als het contract is afgesloten bij een installateur zonder vergunning. De koper kan de overeenkomst van de Cv-ketel dan niet overnemen. Jij zal de lopende overeenkomst moeten afkopen. Houd hiermee rekening en geef deze informatie door aan jouw makelaar. 

In Assen worden veel huurkoop- leaseovereenkomsten gesloten bij de Energiewacht. De Energiewacht beschikt wel over een vergunning waardoor deze overeenkomsten doorgaans wel overgenomen kunnen worden door de koper.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij de verkoop van je woning?

Cv-ketel op basis van huurovereenkomst of private lease

Cv-ketels die worden gehuurd mogen nog wel door de nieuwe eigenaar worden overgenomen. Bij de huur van de ketel wordt namelijk geen krediet verstrekt. Dit geldt ook voor private lease. Er wordt alleen betaald voor de gebruiksrechten. De woningbezitter wordt daarom geen eigenaar van de ketel. Wil je een contract op basis van een huurovereenkomst of private lease over nemen, dan kan je dit op laten nemen in de koopovereenkomst.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen de woningbranche?